ZILELE CULTURALE MAGHIARE Primele concerte din Piața Unirii din cadrul ediției din acest an a festivalului vor avea loc luni seară, începând cu ora 19, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Este vorba de concertele ce vor fi susținute de formațiile Takáts Tamás Blues Band – de la ora 19, Kalapács – ora 20, Dinamit – ora 21 și Atilla Fiai Társulat, avându-l invitat pe Varga Miklós.

Îmtre evenimentele de luni sde mai numără plimbări și tururi ghidate în oraș sau la diverse obiective din municipiu. Spre exemplu, între orele 10 – 19 poate fi efectuate vizite în turnul bisericii Sfântul Mihail din Cluj, cu înscrieri prealabile la standul Zilelor Culturale Maghiare din Piața Unirii.

Programul zilei de luni mai include între altele și următoarele manifestări:

Oara 15 – Ziua 0 a mini-festivalului Mimesis. Performance în centrul orașaului cu punct de plecare și de sosire hotelul Continental. De la ora 17 va fi vernisată o expoziție la etajușl I al clădirii, iar de la ora 17.30 este programat un vernisaj la etajul 2, cu o expoziție a unor studenți sau proaspăt absolvenți la arte.

16 – Vernisaj expoziție “Calvinism în Transilvania” – Programul expoziției: zilnic între 10 și 16, la Sala de la parter a Consulatului General al Ungariei

18 – Programul expoziției: zilnic între 10 și 16. Sala de la parter a Consulatului General al Ungariei

18 – Degustare de vinuri: Tokaji Borkereskedohaz, holul Casei Universitarilor

18 – “Moștenirea Arhitecturală în Reînnoire – salvarea valorilor în bazinul-carpatin”. Discuție.

23.30 – Transylvania Rock Band – hotel Continental.

De precizat că între orele 19 – 23 există un loc de joacă pentru copii amenajat la Casa TIFF.

Zilele Culturale Maghiare din Cluj se desfășoară între 17-24 august la Cluj-Napoca.

http://www.voceatransilvaniei.ro/zilele-culturale-maghiare-incep-concertele-piata-unirii-ce-evenimente-mai-sunt-programate-luni/