ZILELE MAGHIARE 2014 Prezentări cu imagini din istoria industriei clujene, un tur ghidat în Pădurea Făget, cu scopul vizionării stelelor, dar și discuții despre fotbal la Cluj și în lume, cu antrenorul CFR-ului Vasile Miriuță, se numără printre atracțiile zilei de marți la Zilele Culturale Maghiare din Cluj (ZCMC) 2014.

Prezentarea “Istoria industriei clujene”, dedicată începuturilor fabricii Tehnofrig, va avea loc marți, de la ora 17, la sediul Societății Muzeului Ardelean, din strada Napoca, nr. 2-4. În ziua următoare, tot de la ora 17, va avea loc o prezentare dedicată fabricii Metalul Roșu. Prezentările vor avea loc în limba maghiară, dar informațiile succinte sunt prezentate bilingv.

De la ora 18, la sediul Universității Sapientia, în cadrul Zilelor Somodi Istvan, va avea loc întâlnirea “Fotbal la Cluj și pe mapamond” cu antrenorul CFR Vasile Miriuță și cu Hadnagy Zsolt, clujean de origine, antrenorul echipei VTC din Diosgyor.

Pe parcursul zilei sunt organizate mai multe tururi ghidate în obiective turistice și muzee din Cluj-Napoca. De la ora 14 va avea loc o vizită ghidată la Muzeul de Istorie a Universității Babeș-Bolyai, cu ghidaj în limba engleză.

Între evenimentele zilei de marți se numără și concertul de muzică veche susținut de ansamblul Flauto Dolce, de la ora 17, la Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, respectiv concertul de chitară flamenco susținut de Homonnai Varga Andras, sub genericul “Sub clar de lună”, de la ora 20, la Casa TIFF.

De la 20.30, în Piața Unirii, Tamás Gábor, cântăreț maghiar clujean stabilit în Suedia, va susține un concert în Piața Unirii.

Programul complet al Zilelor Culturale Maghiare din Cluj (ZCMC) 2014, este disponibil în caietul program al festivalului.

http://www.voceatransilvaniei.ro/zilele-maghiare-2014-industria-clujeana-imagini-concerte-si-discutii-despre-fenomenul-fotbal-agenda-zilei/