Clujenii au în aceste zile ocazia să viziteze, în cadrul Zilelor Culturale Maghiare, turnul bisericii romano-catolice Sfântul Mihail. Astfel, doritorii au posibilitatea de a vedea cum arată oraşul de la o înălţime mai mare de 70 de metri.

Turnul este deschis cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare în fiecare zi, între orele 10.00 și 19.00. 

Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat în Piața Centrală din Cluj și se numără printre monumentele emblematice ale orașului, fiind înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj.

Biserica Sf. Mihail din Cluj este considerată a fi unul dintre cele mai impozante edificii de cult din România, cu 70 de metri lungime (locul 5 în țară) și o înălțime maximă de 80 de metri (locul al doilea, după catedrala ortodoxă din Timișoara). Turnul a rămas și astăzi ca cel mai înalt turn de biserică din România.

Turnul bisericii este deschis publicului larg doar câteva zile pe an. Accesul în turn se face prin lateralul bisericii, în zona parkingului, iar urcarea scărilor vechi de lemn necesită atenţie sporită, pentru că acestea nu au mai fost recondiţionate în ultima perioadă.

http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/cel-mai-inalt-turn-de-biserica-din-romania-deschis-vizitatorilor-vezi-cum-arata-clujul-de-la-mai-bine-de-70-de-metri-inaltime--129777.html