Data: 20/08/2014

Ora: 17:00

Universitatea Sapienta, Cluj-Napoca

Adresa: str. Matei Corvin, nr. 4, Cluj-Napoca, judetul Cluj

Event description:

Șapte ardeleni în Africa, la cel mai mare raliu caritabil din lume

Şapte ardeleni, membri ai echipei Transilvania 4 Africa, au plecat în ianuarie 2014 într-o misiune umanitară aparte. Transilvania 4 Africa a fost singurul echipaj din Ardeal înscris vreodată în raliul Budapesta-Bamako, cea mai mare competiție caritabilă din lume. Este de asemenea şi prima echipă din istoria raliului care a participat într-o formula inedită: o maşină şi patru motociclete. Scopul expediţiei a fost acela de a dona echipament medical, echipament informatic, plase împotriva ţânţarilor, aparate de purificat apa şi alte astfel de bunuri comunităţilor sărace de pe teritoriul continentului negru.

Echipajul clujean a fost format din Bakos Norbert, Deák Albert, Hiriczkó Sándor, Alexandru Manole, Oláh László, Hoszú János şi Kovács Attila. Ei au parcurs în două săptămâni peste 9000 de kilometri, 9 țări, destinaţia finală fiind Banjul, capitala Gambiei.

Echipa transilvăneană a dus în Africa 200 de calculatoare, monitoare, imprimante şi produse IT donate de Universitatea Sapientia, prima instituţie care şi-a declarat sprijinul în acest proiect umanitar. De asemenea, universitatea a asigurat și realizarea filmelor documentare despre participarea echipajului la raliu.

Vă învităm la o întâlnire cu totul specială cu membrii echipajului Transilvania 4 Africa. Aveți ocazia să vedeți imagini spectaculoase și să urmăriți un film realizat în această expediție. Evenimentul are loc miercuri, 20 august, ora 17:00, la Universitatea Sapientia.

Pentru mai multe detalii legate de programul Zilelor Culturale Maghiare, click aici.

http://cluj.com/evenimente/sapte-ardeleni-africa-la-cel-mai-mare-raliu-caritabil-din-lume/