Atmosferă de zile mari făcută de poetul Mircea Dinescu la evenimentul “Joaca de-a gătitul şi joaca de-a literatura”, care a avut loc astăzi, la terasa Casa TIFF, în cadrul Zilelor Culturale Maghiare.

Cu stilul său caracteristic, Dinescu, invitat să gătească, a …gătit, glumit, a spus poveşti savuroase, un excurs  intelectual despre starea literaturii şi a culturii, a glumit despre politicieni şi preşedinţi. Dinescu a fost aplaudat la scenă deschisă de un numeros public care a umplut terasa Casa TIFF.

El a fost ajutat de simpaticul lutier maghiar Marcus Janos Barbarossa. Cei doi au explicat publicului ce mâncare gătesc.

Cei doi au preparat carne  de miel, de porc, de vită, viţel cu legume, stropit cu suc de portocale si vin alb românesc sec. De asemenea au preparat un sos special.

Atmosfera a fost foarte relaxată. Dinescu şi-a recitat propriile poezii iar Marcus Janos Barbarossa a recitat in ungureste poeziile lui Dinescu.

Publicul a aşteptat circa două ore să fie gata mîncarea preparată de Dinescu şi Barbarossa. De asemenea, Dinescu a oferit vin din via proprie.

Dinescu a criticat organizatorii ca nu i-a pus la dispozitie un ceaun de fonta ci unul de tablă.

“Schimbăm sper la anul şi ceaunul şi bucătarul. Sunt serioşi ardelenii dar de data asta e o eroare” a mormăit Dinescu cam nemulţumit.

In cele din urma mâncarea a fost preparată şi împârţită în porţii pentru public.

http://www.clujulcultural.ro/show-total-mircea-dinescu-la-zilele-culturale-maghiare-video/