PREMIERĂ INEDITĂ LA CLUJ O stradă din centrul orașului este acoperită, sâmbătă, timp de opt ore, de un covor de flori, care măsoară 108 metri pătrați.

PREMIERĂ INEDITĂ LA CLUJ Covorul este realizat din 1728 de ghivece de flori, cumpărate de clujeni, iar banii obținuți din vânzarea florilor vor fi donați unui centru în care sunt îngrijiți pacienții care suferă de boli incurabile.

“Realizarea acestui covor este, de fapt, o acțiune caritabilă, la care invităm toți clujenii să ia parte. Trebuie să cumpere unul sau mai multe ghivece de flori, pe care să le pună în acest covor. Covorul va sta aici în Piața Unirii până deseară la ora 20:00, apoi va fi mutat la Izvorul Crișului, unde există un centru de îngrijiri paliative”, a spus pentru voceatransilvaniei.ro, Arthur Sarosi, inițiatorul acțiunii caritabile.

PREMIERĂ INEDITĂ LA CLUJ Cele 1728 de ghivece de flori, necesare realizării covorului au fost deja cumpărate de organizatorii evenimentului, iar clujenii care vor să “construiască” o bucățică din covorul viu, pot cumpăra pe loc florile, un ghiveci costă 5 lei.

Ideea covorului de flori, preluată din istorie

PREMIERĂ INEDITĂ LA CLUJ Ideea realizării unui covor de flori este preluată dintr-o întâmplare istorică. În 1660, principele Rakoczi al II-lea a fost înfrânt de turci. Aflat în drum spre Oradea și fiind rănit, principele a fost îngrijit de un localnic din Izvorul Crișului. În semn de recunoștință, principele, care poate fi considerat primul pacient paliativ din Ardeal, i-a dăruit îngrijitorului său un covor.

Covorul de flori este realizat în cadrul Zilelor Culturale Maghiare, care se încheie duminică, la Cluj.
Circulația pe latura estică a Pieței Unirii din Cluj, unde este amplasat covorul, este închisă pe tot parcursul zilei de sâmbătă.

http://www.voceatransilvaniei.ro/o-strada-din-cluj-este-acoperita-cu-un-covor-de-flori/