ZILELE MAGHIARE 2014 Festivalul s-a încheiat duminică seară cu un foc de artificii care a luminat cerul de deasupra Bisericii Sfântul Mihail din centrul Clujului. Pe scena mare amenajată în Piața Unirii, a evoluat trupa de dans maghiară ExperiDance, doar câteva mii de clujeni fiind prezenți în piață, asta și pe fondul ploii care s-a abătut duminică seară asupra orașului.

ZILELE MAGHIARE 2014 Ceremonia de închidere a festivalului a fost precedată de discursuri ale oficialităților.

ZILELE MAGHIARE 2014 Show-ul dansatorilor de la ExperiDance, trupă foarte cunoscută din Ungaria, a oferit mostre de dinamismm și diversitate, având o coregrafie atent studiată.

Dansatorii au folosit pași asemănători step-ului, care mizează, pe lângă mișcare, și pe sunetul specific generat de lovirea tălpii pantofilor de podea.

ZILELE MAGHIARE 2014 Momentele cele mai gustate de public au fost însă la final, când dansatorii au oferit mai multe bis-uri foarte rapide, intensitatea aplauzelor crescând pe final.

Pe fondul ploii de duminică seară din Cluj, numărul spectatorilor a fost incomparabil mai mic cu cel de anul trecut, când Piața Unirii a fost arhiplină, strângând un număr de oameni fără precedent aici.

Totuși, câteve mii de persoane au sosit duminică seară în Piață, asistând la spectacolul de dans.

Totul a culminat cu un foc de artificii care a luminat cerul, de altfel înnorat până atunci, al Clujului.

ZILELE MAGHIARE 2014 După aceea, în incinta hotelului Continental a avut loc un after-party în care doritorii au avut ocazia de a dansa pe muzică populară interprtată live de o orchestră alcătuită din mai mulți tineri.

ZILELE CULTURALE MAGHIARE DIN CLUJ (ZCMC) 2014 s-au desfășurat între 17 – 24 august la Cluj-Napoca, incluzând aproximativ 400 de evenimente, organizate de circa 100 de parteneri ai festivalului.

http://www.voceatransilvaniei.ro/zilele-maghiare-2014-cateva-mii-de-oameni-s-au-bucurat-de-dans-si-de-focul-de-artificii-care-au-pus-punct-festivalului/