Show fantastic la gala de închidere a Zilelor Culturale Maghiare. Piaţa Unirii a fost plină pînă la refuz, în ciuda vremii reci şi ploioase, clujenii înghesuindu-se să-i vadă pe dansatorii de la ExperiDance care au oferit un spectacol de zile mari.

Gala a debutat cu intonarea imnurilor naţionale ale României şi Ungariei, după care reprezentanţii autorităţilor au ţinut scurte discursuri de mulţumire pentru organizatorii evenimentului. Abia după aceea clujenii s-au putut bucura de reprezentaţia oferită de dansatorii care au prezentat spectacolul „1001 de nopţi”, istoria maghiarilor în 21 de scene, de la încălecare până în prezent. Cei 28 de dansatori au evoluat la Cluj în cel de al 500-lea lor spectacol. Costumele fastuoase, muzica şi dansurile maghiare tradiţionale au creat pentru spectatori o atmosferă de sărbătoare pe scena din Piaţa Unirii.

Coreograful acestui show este Román Sándor. Spectacolul grandios a prezentat o paletă bogată a stilurilor de dans, de la dansuri ţigăneşti din zona Transilvaniei, la dansuri populare din zona Ghimeş dar şi dansuri moldoveneşti. Gala s-a încheiat cu un foc de artificii.

Fotografii realizate de Dan Bodea.

http://transilvaniareporter.ro/special/istoria-maghiarilor-intr-un-show-de-dans/