Dribli, club de fotbal pentru copii, a organizat joi, la ora 15:00, un flashmob pe strada Kogălniceanu. În jur de 30 de copii cu vârstele cuprinse între 7 şi 12 ani s-au jucat cu mingea şi i-au îmbiat şi pe cei prezenţi pe stradă să participe. Chiar şi o doamnă pe tocuri a luat parte la mişcare.

Întreg evenimentul a fost filmat, pentru a promova şcoala de fotbal şi pentru a arăta că sportul se poate practica şi într-un mod spontan şi că se adresează tuturor, după cum ne-a spus Könczei Soma, președintel clubului. El a mai vorbit despre faptul că Zilele Culturale Maghiare din Cluj sunt un prilej favorabil ca Dribli să se promoveze. Acest club este singurul din Cluj unde antrenamentele se ţin în limba maghiară şi este dedicat copiilor între 5 şi 12 ani, fiind un loc unde se pun bazele fotbalului – învaţă să controleze o minge şi ce înseamnă sportul în echipă. Cei care vor să continue merg la echipele locale sau la Academia de Fotbal Ferenc Puskás din Ungaria, cu care Dribli are un parteneriat.

„Sâmbătă de la 15:00, la Școala Gheorghe Şincai va fi un turneu cu echipe formate din patru persoane: o femeie, un bărbat, o fetiţă şi un băiat. (...) Duminică de la 12:00, tot la Şincai, va fi un turneu demonstrativ, cu patru echipe formate din adulţi (câte una din oameni de afaceri, actori, oameni de presă, organizatori ai festivalului Zilele Culturale Maghiare) şi una formată din copiii de la Dribli, născuţi 2004. Adulţii sunt patru într-o echipă, iar copiii cinci”, a detaliat Könczei Soma.

de Ion Indolean