Duminică, 24 august, ora 18:00 - Hotel Continental

Colaborarea fructuoasă dintre cântăreaţa de jazz Harcsa Veronika şi chitaristul Gyémánt Bálint a dat naştere unui duet care transmite senzații speciale. În 2013, în Sala de concerte a Palatului Artelor din Budapesta, cei doi au lansat discul institulat Lifelover. Materialul a apărut în Japonia la casa de discuri Whereabout Records, iar în Europa de Vest, la Traumton Records.

Harcsa Veronika este o tânără muziciană care a absolvit la secția de jazz a Universităţii de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta. În 2005 a pus bazele propriei formaţii cu care, în acelaşi an, a editat un disc cu standarde de jazz. Cele două albume lansate în 2008 includ deja compoziţii proprii ale artistei. Pe lângă numeroasele concerte de jazz, Harcsa Veronika participă activ la producţii de artă contemporană şi muzică electronică și compune muzică pentru spectacole teatrale. A colaborat cu formaţii precum Nicola Conte Jazz Combo, Thomas Siffling Trio, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Freestyle Chamber Orchestra, Budapest Jazz Orchestra, Fugato Orchestra şi Colorstar. A participat la festivaluri din Japonia, Germania, Austria, Elveţia, Franţa, Belgia, Olanda, Israel, Grecia, Slovacia, Serbia şi România.

Gyémánt Bálint este unul dintre cei mai talentaţi chitarişti de jazz din Ungaria. În 2007 a obţinut o bursă de studii la Academia de Muzică din Norvegia, fiind primul student maghiar al acestei instituţii, iar în 2008 a absolvit Universitatea de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, secția jazz. În interpretare, el se inspiră din diferite genuri muzicale. Gyémánt Bálint este membru de bază al unor formaţii de marcă și participă cu plăcere la proiecte incitante. Ca membru al trupei Transform Quintet a editat un disc cu renumitul pianist de jazz Joey Calderazzo, deţinător al premiului Grammy. În anii trecuți, Gyémánt Bálint a cântat adesea în cvartetul cântăreţei Harcsa Veronika.